search

Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι – με 5 μόνο υλικά

Μια βελούδινη σοκολατόπιτα, ρευστή και υγρή στο εσωτερικό με φυσικό γλυκαντικό (τους χουρμάδες), κακάο και κομμάτια κουβερτούρας χωρίς ζάχαρη. Επιλέγω βασιλικούς χουρμάδες που είναι ζουμεροί και δίνουν τέλεια υφή και γεύση.

Tip 1: Όταν οι βασιλικοί χουρμάδες είναι φρέσκοι δεν χρειάζεται να τους μουλιάζουμε σε νερό για να μαλακώσουν. Αν έχουν ξεραθεί τους βάζουμε για μισή ώρα σε καυτό νερό κι έπειτα τους στραγγίζουμε καλά.

Tip 2: Για το γλάσο σοκολάτας λιώνουμε σε μπεν μαρί 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη με 80 γρ. φιστικοβούτυρο

Tip 3: Μόλις βγει από το φούρνο η σοκολατόπιτα είναι εντελώς ρευστή. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου κι έπειτα την κόβουμε.

Tip 4: Τα υλικά είναι για φόρμα 27x14x6 εκ. – περίπου 4 κομμάτια.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 350 γρ. βασιλικοί χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
  • 3 αυγά
  • 1 κτσ κακάο
  • 1 κτγ baking powder
  • 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
  • 100 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. φιστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τους χουρμάδες, τα αυγά το κακάο, το baking powder και χτυπάμε καλά.
  • Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα εντελώς λείο μείγμα,
  • Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα σιλικόνης για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε καλά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το γλάσο
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το φιστικοβούτυρο
  • Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα και σερβίρουμε
Cool Artisan