Με 5 απλά υλικά φτιάχνεις το πιο υγιεινό και θρεπτικό κέικ με υπέροχη κυψελωτή υφή, βελούδινο, πολύ light και φουλ στην πρωτεΐνη! Το baking powder και η μαρέγκα είναι υπεύθυνα για το τέλειο φούσκωμα ενώ το φυστικοβούτυρο δίνει όλη τη μαγική γευσή.
Tip 1: Για να πετύχει καλά η μαρέγκα πρέπει το μπολ και τα εξαρτήματα του μίξερ να είναι εντελώς καθαρά και στεγνά. Επίσης, δίνουμε μεγάλη προσοχή όταν σπάμε τα αβγά! Αν πέσει έστω και λίγος κρόκος δεν θα πετύχει η μαρέγκα. Προτιμάμε αβγά που δεν είναι πολύ φρέσκα. Όσο πιο φρέσκο το αβγό τόσο πιο δύσκολα ασπρίζει η μαρέγκα.
Tip 2: Οι αναλογίες είναι για αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γρ. φιστικοβούτυρο
- 100 γρ. μέλι
- 1 κτγ baking powder
- 4 αυγά (χωρισμένα ασπράδια από κρόκους)
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι, τους κρόκους και το baking powder.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Ενοποιούμε το μίγμα των κρόκων με τη μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 27x14x6 εκ.
- Διακοσμούμε την επιφάνεια με μερικές σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 - 35 λεπτά τσεκάροντας με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί καλά. Την μπήγουμε στο εσωτερικό κι αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι σωστά ψημένο.