Μια συνταγή για πεντανόστιμο, αφράτο κέικ σοκολάτας με κομμάτια κουβερτούρας και τρούφα στο εσωτερικό! Η σημερινή συνταγή θα σου δώσει το πιο αφράτο κέικ, φουσκωτό και υπερσοκολατένιο. Το μυστικό είναι στη μαγειρική σόδα που διαλύω σε φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι προκειμένου να γίνει η χημική αντίδραση και να αφρίσει το μίγμα. Με το κόλπο αυτό εξασφαλίζω πάντα τέλειο αποτέλεσμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 350 γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι αν δεν θες να είναι βίγκαν)
- 300 γρ. φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
- 130 γρ. ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. μηλόξυδο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 50 γρ. κακάο
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (1 μεγάλο πορτοκάλι περίπου)
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. μαύρη τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε από τα υγρά υλικά σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι), το ρόφημα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το μηλόξυδο.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ενοποιούμε τα υγρά με τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε.
- Έπειτα διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκάλι κι αφήνουμε να σταθεί και να αφρίσει για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το μίγμα στα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την τρούφα σοκολάτας κι ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε σε αντικολλητική φόρμα. Αν δεν έχουμε αντικολλητική φόρμα καλύπτουμε τη φόρμα μας με λίγο ηλιέλαιο να πάει παντού κι ελάχιστο κακάο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45 - 50 λεπτά
- Αφήνουμε να κρυώσει και προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας.