search

Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα


Το παραδοσιακό banana bread γίνεται πιο λαχταριστό με έξτρα σοκολάτα (μέσα & έξω) κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού!



Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 3 ώριμες μπανάνες (χτυπημένες σε πουρέ)
  • 1/2 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι για κέικ (12cm x 22cm)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, τα chips σοκολάτας και το αλάτι.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και πουρέ μπανάνας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ανακατεύουμετο  μείγμα της μπανάνας με το μίγμα αλευριού
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60-65 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στο ταψάκι και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα. 
Cool Artisan