Το παραδοσιακό banana bread γίνεται πιο λαχταριστό με έξτρα σοκολάτα (μέσα & έξω) κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 3 ώριμες μπανάνες (χτυπημένες σε πουρέ)
- 1/2 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι για κέικ (12cm x 22cm)
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, τα chips σοκολάτας και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και πουρέ μπανάνας μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ανακατεύουμετο μείγμα της μπανάνας με το μίγμα αλευριού
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60-65 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στο ταψάκι και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα.