Το χούμους αλλιώς, φτιαγμένο με πικάντικες κόκκινες φακές, αποκτά νέο γαστρονομικό ενδιαφέρον και μας κάνει να θέλουμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας εδώ και τώρα!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα κόκκινες φακές
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φακές και κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση.
- Σιγοβράζουμε μέχρι οι φακές να απορροφήσουν όλο το νερό, περίπου 10-15 λεπτά.
- Βάζουμε τις φακές μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ ενός μούλτι και τα πολτοποιούμε. Ξύνουμε τα τοιχώματα του μπολ αν χρειαστεί.
- Με ένα κουτάλι, βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη καπνιστή πάπρικα πριν το σερβίρουμε.