Οι παραδοσιακές φλωρεντίνες αμυγδάλου, που λατρεύουμε να παίρνουμε από το φούρνο της γειτονιάς, αλλάζουν! Χρησιμοποιούμε σαν βασική πρώτη ύλη τη βρώμη Quaker και τις φτιάχνουμε στο σπίτι σε λιγότερο από 20 λεπτά! Γρήγορα και οικονομικά, τέλεια για τα γιορτινά πρωινά του Δεκέμβρη.
Tip 1: Οι αναλογίες είναι για 24 κομμάτια
Tip 2: Προτίμησε να ψήσεις τις φλωρεντίνες σε φόρμα σιλικόνης για μάφιν για εύκολο ξεφορμάρισμα. Διαφορετικά βουτύρωσε καλά μια μεταλλική φόρμα. Εναλλακτικά μπορείς να απλώσεις το μείγμα σε μια λαδόκολλα κι έπειτα να σπάσεις τις φλωρεντίνες σε ακανόνιστα σχήματα.
Tip 3: Για πιο έντονη γεύση μπορείς να προσθέσεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γρ. βρώμη Quaker
- 120 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 60 γρ. μέλι
- 60 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Ηλιέλαιο (ή βούτυρο) για το ταψί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε πολύ καλά μια αντικολλητική φόρμα για μάφιν.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια ένταση λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και τη μαύρη ζάχαρη.
- Μόλις λιώσουν κλείνουμε το μάτι.
- Προσθέτουμε τη βρώμη Quaker και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα για μάφιν βάζουντας μια κουταλία της σούπας σε κάθε θέση.
- Με ένα μικρό ποτήρι πιέζουμε το μείγμα για να πάρει το στρογγυλό σχήμα της φόρμας.
- Ψήνουμε στου 150°C για 10 με 12 λεπτά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.
- Βγάζουμε τις φλωρεντίνες από τη φόρμα και τις μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα
- Τις βουτάμε (κατά το ήμιση) στην κουβερτούρα και τις αραδειάζουμε στη λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.