Κάθε τραπέζι χρειάζεται μια πλούσια σαλάτα για να είναι ολοκληρωμένο!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τη σαλάτα:- 1 τρυφερή σαλάτα
- 1 μικρή λόλα, πράσινη
- 4-5 κλαδάκια ρόκας
- 1 μικρό αντίβ
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
- 2 μεγάλα πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και σε φιλέτα
- 1/2 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ρεπανάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. μαύρες ελιές
- 30 γρ. κρουτόν
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. φυτικό λάδι
- 2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 1/4 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα:- Πλένουμε τα σαλατικά, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κόβουμε τη σάρκα του σε κυβάκια, χωρίς τις λευκές μεμβράνες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σαλάτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το φυτικό λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Σφραγίζουμε το βάζο και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.