search

Vegan μαγειρίτσα μανιταριών

Η μαγειρίτσα είναι το πρώτο πιάτο με κρέας που τρώνε οι πιστοί μετά τη νηστεία της Σαρακοστής. Περιέχει ψιλοκομμένα χόρτα ή λαχανικά και εντόσθια αρνιού. Ανάλογα με την πηγή στην οποία θα ανατρέξει κανείς, οι συμβολισμοί και η καταγωγή της ανάγονται σε ποιμενικά ή εβραϊκά έθιμα. Ανάμεσα στους πιστούς, η μαγειρίτσα έχει φανατικούς λάτρεις αλλά και ανθρώπους που την απεχθάνονται. Σήμερα, φτιάχνω μαγειρίτσα με μανιτάρια που πρέπει να είναι κομμένα σε μικρά-μικρά κυβάκια γιατί, ως σούπα που είναι, θέλουμε να χωράνε όλα στο κουτάλι. Δεν την αβγοκόβω, αλλά φτιάχνω ένα «αντιαβγολέμονο» με ταχίνι και λεμόνι.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μικρές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε καθαρίζοντας και πλένοντας καλά όλα τα υλικά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια που χωράνε σε κουτάλι.
  • Ψιλοκόβουμε όλες τις πρασινάδες.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια και τις πρασινάδες σε μια κατσαρόλα με 3 φλ. νερό.
  • Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να βράσει και να δέσουν τα υγρά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε.
  • Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι που το έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό και στο χυμό των λεμονιών.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Cool Artisan