Κορμός καραμέλας με 5 μόνο υλικά

Το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό όλης της Ελλάδας είναι ένα: το μωσαϊκό. Σήμερα φτιάχνω μια απλή, καραμελένια εκδοχή του με ζαχαρούχο γάλα.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 360 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 450 γρ. μπισκότα (πτι-μπερ, digestive ή ό,τι άλλο θέλεις)
  • 2 πρέζες αλάτι (προαιρετικά)

Οδηγιες

  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 5-6 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το dulce de leche και το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε τοποθετήσει τη λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  • Προσθέτουμε και το αλάτι.
  • Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε για να σχηματίσουμε ένα μπαστούνι.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και παγώνουμε για 3 ώρες.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *