Δεν ξέρω τι θα γίνεις με την κατάσταση μας! Έχει φτάσει Ιούνιος και ακόμα κάνω συνταγές με σοκολάτα ενώ θα έπρεπε να παρουσιάζω μόνο κολοκυθάκια! Αυτή η μους έχει την πιο βελούδινη και πλούσια υφή που έχεις ονειρευτεί χωρίς να είναι βαριά! Ακριβώς ότι χρειάζεσαι για να κλείσεις ένα δείπνο στη βεράντα!
Υλικά συνταγής
- 250 γραμμ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 75 ml φρέσκο γάλα
- 1 μπαστουνάκι βανίλια
- 3 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια)
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμ μπισκότο τριμμένο
- Τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί κι ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Μόλις η σοκολάτα λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5΄-6΄.
- Σχίζουμε το μπαστουνάκι της βανίλιας και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους.
- Τους προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
- Έναν έναν ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους χτυπώντας με το σύρμα. Κάθε φορά που απορροφάται ο ένας, προσθέτουμε τον επόμενο.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και λίγη λίγη τη ρίχνουμε κι αυτή στο μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα.
- Χτυπάμε τ’ ασπράδια με το μίξερ χειρός για 5΄-6΄, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στη μους διπλώνοντας απαλά και αφού την απορροφήσει ρίχνουμε και την υπόλοιπη διπλώνοντας με κουτάλι ή σπάτουλα.
- Μοιράζουμε τη μους σε 6 ποτήρια και την παγώνουμε για 3 ώρες.
- Στο σερβίρισμα γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ