Αυτή η συνταγή για μηλόπιτα είναι η μόνο συνταγή που θα χρειαστείς ποτέ. Μια συνταγή που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά με γέμιση από καραμελωμένα μήλα στο εσωτερικό και τραγανή, τριφτή ζύμη στην κορυφή.
Το νέο Βιτάμ Cook and Bake, χωρίς φοινικέλαιο με 6 φυσικά συστατικά αναβαθμίζει τη γεύση και το άρωμα της μηλόπιτας. Θα μοσχοβολήσει την κουζίνα σου καθώς καραμελώνεις τα μήλα. Με τη νέα του σύνθεση δίνει υπέροχη, βελούδινη αίσθηση σε κάθε ζύμη, πίτα ή κέικ και βέβαια μπαίνει σε γλυκές κι αλμυρές συνταγές.
Tip: Το Βιτάμ πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.
Διατροφική Ανάλυση ανά Κομμάτι (1/12 της συνταγής)
- Θερμίδες: 270 kcal
- Υδατάνθρακες: 34,3 γρ.
- Λίπος: 13,9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3,6 γρ.
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. φαρίνα βρώμης
- 100 γρ. μέλι
- 1 αυγό
- 100 γρ. Βιτάμ Cook and Bake (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για τη γέμιση:
- 3 μεγάλα μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 50 γρ. μέλι
- 70 γρ. Βιτάμ Cook and Bake
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. φαρίνα βρώμης
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία της γέμισης:
- Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε το Βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε τα μήλα, την κανέλα και το μέλι.
- Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα βρώμης και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Ετοιμασία της ζύμης:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, το μέλι και το Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μόλις ομοιογενοποιηθούν προσθέτουμε τη φαρίνα βρώμης κι ανακατεύουμε.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση.
3. Συναρμολόγηση και ψήσιμο:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε τη μισή ζύμη στη βάση του ταψιού (22-25 εκ) στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και με τα δάχτυλα μας φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Προσθέτουμε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα.
- Τέλος, τρίβουμε την υπόλοιπη ζύμη με τα δάχτυλα μας πάνω από τα μήλα.
- Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε.