Το κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση των μυών και στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Ο συνδυασμός του με μπρόκολο, ένα λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, δημιουργεί ένα γεύμα θρεπτικό και χαμηλό σε θερμίδες.
Το airfryer αποτελεί μια υγιεινή μέθοδο μαγειρέματος, καθώς επιτρέπει το μαγείρεμα με ελάχιστο λάδι, μειώνοντας έτσι την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών. Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται, όπως ο κουρκουμάς και το κάρι, προσδίδουν όχι μόνο γεύση αλλά και επιπλέον οφέλη για τον οργανισμό, όπως αντιφλεγμονώδεις και μεταβολικές ιδιότητες.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα- 1/2 συνταγής)
- Θερμίδες: ~450 kcal
- Πρωτεΐνη: ~45g
- Υδατάνθρακες: ~40g
- Λίπη: ~10g
- Φυτικές Ίνες: ~6g
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
- 1 μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/2 κ.γ. κάρι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το airfryer στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο.
- Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο airfryer και ψήνουμε για 15-18 λεπτά στους 180°C, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο μαζί με ρύζι και απολαμβάνουμε