Η προσπάθεια μου να είμαι vegan για 21 μέρες δεν στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Κατάφερα όμως να φτιάξω μερικές πολύ καλές συνταγές, όπως αυτά τα vegan μηλοπιτάκια. Δες περισσότερες vegan συνταγές εδώ
Υλικά
Για τη γέμιση
- 5 μήλα
- 150 γρ ζάχαρη
- 1 κσ. μαργαρίνη
- 1 κγ. κανέλα
- 1 χούφτα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Για τη ζύμη
- 300 γρ ηλιέλαιο
- 300 γρ ρετσίνα
- 1&1/2 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (750 γρ)
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε μέσα σε κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Φέρνουμε σε βρασμό με ανοιχτή την κατσαρόλα ώστε να εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 10 λεπτά.
- Όταν ετοιμαστεί η γέμιση, την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε περίπτωση που μείνουν υγρά, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, ώστε να γίνουν μια μαλακή ζύμη που να πλάθετε εύκολα.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και το πλάθουμε σαν μπαλάκι.
- Στη συνέχεια το ανοίγουμε με ένα πλάστη και το τοποθετούμε πάνω στη θήκη για ατομική τάρτα.
- Τοποθετούμε τη γέμιση στο κέντρο της τάρτας και καλύπτουμε με ένα κομμάτι ζύμης.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για περίπου 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα.
- Αν δεν έχεις θήκες για ατομικά ταρτάκια μπορείς να τα πλάσεις σαν τυροπιτάκια.
Ingredients
For the filling
- 5 apples
- 150 g sugar
- 1 tablespoon vegan margarine
- 1 tablespoon cinnamon
- 1 handful chopped walnuts (optional)
For the dought
- 300 g sunflower
- 300 g retsina
- 1 & half pack self-rising flour (750 g)
- pinch of salt
Directions
- Cut apples into small cubes and put them in a saucepan with the other filling ingredients.
- Bring to boil in an open pan to evaporate the liquid. Let it shimmer for about 10 minutes.
- When the filling is ready, let it cool.
- If it’s still wet, add some breadcrumbs.
- Prepare the dough, stirring all the ingredients together.
- Take a part of the dough and shape it like a ball.
- Then roll it with a rolling pin and place on the tray for individual tart.
- Place the filling in the center of the tart and cover with a piece of dough.
- Bake at 180°C in air for about 30-40 minutes or until they get a golden color.
- If you do not have tray for individual tarts you may roll it like a small cheesepie.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ