Vegan life is not easy! Με αυτή την συνταγή όμως είναι λίγο πιο νόστιμη! Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής με έφερε σε γνωριμία με πολλές νέες πρώτες ύλες όπως το γάλα φουντουκιού! Μερικές φορές, ειδικά σε μπουφέ γάμων, το να είσαι vegan είναι ακατόρθωτο. Σε γενικές γραμμές όμως το απολαμβάνω! Δεν μου έλειψε καθόλου το κρέας! Μόνο λίγο η παρμεζάνα και το μέλι…
Υλικά
- ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 500 γρ κολοκύθα
- 5 καρότα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 500 ml ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και βγάζουμε τους σπόρους .
- Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τη σάρκα της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια.
- Τα μεταφέρουμε στο ταψί και περιχύνουμε ελαιόλαδο.
- Κάνουμε το ίδιο και με τα καρότα. Κάνε κλικ εδώ για να δει στο instagram μου πως είναι περίπου η εικόνα που έχουν τωρα τα υλικά.
- Ψήνουμε για 35 λεπτά ή λίγο περισσότερο, μέχρι η πορτοκαλί σάρκα να είναι μαλακή. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Μόλις το λάδι γυαλίσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Περίπου 8 έως 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το πιπέρι καγιέν, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα.
- Ρίχνουμε το ζωμό.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση το μείγμα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 15.
- Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
- Αν θέλεις να κάνεις τη σούπα πιο κρεμώδη και δεν σε νοιάζει να είναι vegan πρόσθεσε 200 ml κρέμα γάλακτος.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ