Best way to serve this cake is with fresh strawberry sauce.
Yλικά
3 φλυτζάνια αλεύρι
1/2 φλυτζάνι κακάο
1 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού σησαμέλαιο
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 3/4 φλυτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλ. σόδα
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέηκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το ξύδι, το κονιάκ, το αλάτι, τη βανίλια, το ξύσμα, το μισό χυμό, το κακάο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στον υπόλοιπο χυμό τη σόδα να φουσκώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το μπέηκιν στο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και το ρίχνουμε σε 2 βουτυρωμένες και αλευρωμένες μακρόστενες φόρμες ή μία στρογγυλή.
Ψήνουμε για 40′ στους 175 βαθμούς περίπου.