Υλικά
- 1 φλιτζ. βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλιτζ. ζάχαρη 1¾ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 24 κ. γλ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
- Στρώνουμε με θήκες cupcakes (χάρτινες) δύο ταψάκια muffins με 12 θήκες το καθένα.
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. - Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 3΄-4΄, να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 3΄-4΄, να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. πρέπει να τα απορροφάει το μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Ρίχνουμε τη βανίλια.
- Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα.
- Ισομοιράζουμε στις θήκες το μείγμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4.
- Με ένα κορνέ βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα φράουλα μέσα στο καθένα.
- Ψήνουμε για 20΄-23΄.
- Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε. πρέπει να έχουν υγρασία. Είναι έτοιμα όταν πιέζουμε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται.
- Tα αφήνουμε 5΄ να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Για τη βουτυρόκρεμα
Υλικά
- 220γρ τυρί κρέμα
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Αφήνουμε το τυρί και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε το βούτυρο, το τυρί και την βανίλια στο μίξερ.
- Σταδιακά ρίχνουμε την άχνη μέχρι το γλάσο να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
- Βγαίνουν περίπου 3.5 φλιτζάνια γλάσο.
- Με ένα κορνέ διακοσμούμε τα cupcakes.