Η συνταγή αυτή μου προέκυψε από το σεμινάριο με τον Στέλιο Παρλιάρο! Είναι πανεύκολη, super γρήγορη και σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις ετοιμάσει ένα πραγματικό Tiramisu! Το όνομα του γλυκού στα ιταλικά σημαίνει “Σήκωσε με ψηλά”, μια και το tiramisu είναι από τα πιο ελαφριά επιδόρπια της ιταλικής κουζίνας! Αυτή η εκδοχή θα σε σκώσει ακόμα πιο ψηλά!
Υλικά για 1 κούπα
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 σαβαγιάρ (σπασμένα στη μέση)
1 κουταλιά της σούπας λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά του γλυκού στιγμιάιο καφέ
κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη σοκολάτα και τον καφέ. Φροντίζουμε να μην δημιουργηθούν “μπαλάκια” και να διαλυθεί σωστά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα. Μεταφέρουμε σε μια κούπα, προσθέτουμε από επάνω τα σαβαγιάρ και τέλος πασπαλίζουμε με κακάο.