search

Συνταγή για μάφιν με παρμεζάνα και βασιλικό

Μια συνταγή ιδανική για τα εορταστικά τραπεζώματα που έρχονται! Δεν χρειάζεται μίξερ ούτε πολύ κόπο…


Parmesan and basil muffins recipe μάφιν με παρμεζάνα και βασιλικό cool artisan γαβριηλ νικολαιδης

Υλικά

1 κούπα γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 κούπα αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 κουταλιά της σούπας baking powder
250 γρ. παρμεζάνα
250 γρ. γραβιέρα (ιδανικά ελβετική Gruyère αλλά εγω προτίμησα ελληνική)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
πιπέρι
λίγα φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)

Parmesan and basil muffins recipe μάφιν με παρμεζάνα και βασιλικό cool artisan γαβριηλ νικολαιδης


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το κοσκινισμένο αλεύρι, το βούτυρο και το baking powder και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε θήκες για muffins αφού πρώτα της έχουμε βουτυρώσει και αλεθρώσει. Μην χρησιμοποιήσεις χαρτινες θήκες για το ψήσιμο γιατί θα κολλήσει.

Ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και μετά τα βγάζουμε από τις θήκες.Directions

Preheat oven to 180 ° C.

Beat the eggs in a big bowl. Add milk, sifted flour, butter, and baking powder. Mix well. Continue adding the cheese, salt, pepper and basil.

Transfer the mixture into a muffin pan that is already buttered and covered with flour. Do not use paper baking cups because it will stick .

Bake at 180 ° C for 30-35 minutes until your muffins get this sweet golden brown color. Once baked, let them cool for 5 minutes and then remove from trays.

Parmesan and basil muffins recipe μάφιν με παρμεζάνα και βασιλικό cool artisan γαβριηλ νικολαιδης



Cool Artisan