Ένα από τα πιο νόστιμα κέικ που θα έχεις φτιάξεις ποτέ, παρά το ότι είναι νηστίσιμι-vegan! Είναι πιο γευστικό από τα παραδοσιακά κέικ και βέβαια ιδανικό για κάθε εποχή του χρόνου. Είναι το κέικ με ταχίνι με πορτοκάλι και σταφίδες!
Υλικά
- 300 γρ. ταχίνι
- 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περιπου πορτοκάλια)
- 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 4 πορτοκάλι
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 50 γρ. κράμπερι
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας ομοιογενείς, παχύρευστος χυλός και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράμπερι και τα καρύδια.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Εγώ χρησιμοποιήσα φόρμα σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία.
- Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Τip: Διακοσμούμε με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι
Ingredients
- 300 g. tahini
- 300 g. fresh orange juice (about 4 oranges)
- 50 g. fresh lemon juice
- 400 g. castor sugar
- 400 g. flour
- 30 g. baking powder
- 1 pinch salt
- zest of 4 orange
- 50 g. raisins
- 50 g. cranberries
- 50 g. walnuts, chopped
Directions
- Preheat oven to 180°C.
- In a bowl mix tahini, with orange juice and icing sugar.
- Then add the flour and baking powder.
- Mix well until you have a homogeneous, thick batter and then add salt, orange zest, raisins, cranberries and nuts.
- Use wax paper to cover a diameter 24 cm baking pan. I used a silicone form to make it more easy.
- Fill it with the cake mixture.
- Bake the cake for 30 minutes.
- Then turn down the oven to 170°C and bake for another 30 minutes.
- Allow the cake to cool and remove from the pan.
Tip: Decorate with chocolate and tahini
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ