Με το που ανέβασα αυτή την συνταγή στο instagram ακολούθησε ένας καταιγισμός request για την συνταγή! Είναι πολύ απλή ΑΛΛΑ και πολύ φωτογενής!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή μου)
- 2 κουταλιές της σούπας φιλέ αμύγδαλο
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε νερό για 5 λεπτά τα αχλάδια.
- Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι περνάμε για λίγα λεπτά το αμύγδαλο.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το ακουμπάμε πάνω τα αχλάδια.
- Κόβουμε περιμετρικά, αφήνοντας ένα κενό περίπου 2 εκατοστά.
- Βγάζουμε τα αχλάδια.
- Αλείφουμε τα κομμάτια με μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο.
- Ξαναβάζουμε τα αχλάδια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα στις άκρες.
Tip: Μπορείς να διακοσμήσεις με λίγο σιρόπι φράουλας!
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ