Ψάχνεις την ιδανική συνταγή για το πρωινό του σαββατοκύριακου; Μόλις στη βρήκα! Μπισκότα και cornflakes μαζί, σε ένα! Και η συνταγή είναι του εργένη/της τεμπέλας… δηλαδή απλά τα βάζεις όλα μαζί και τα ανακατεύεις!
Υλικά
- 125 γρ βούτυρο
- 140 γρ μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 275 γρ) αλεύρι που φουσκώνει
- 170 γρ (1 φλιτζάνι) σταφίδες
- 80 g (1 1/2 φλιτζάνια) δημητριακά, ελαφρά θρυμματισμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
- Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, 1 κάθε φορά, χτυπώντας καλά κάθε φορά που το ρίχνουμε για να ενσωματωθούν σωστά.
- Διπλώνουμε με μια σπάτουλα το αλεύρι και τη σουλτανίνα στο μείγμα μέχρι να ενωθούν.
- Απλώνουμε τα δημητριακά σε ένα πιάτο.
- Με τα χέρια κυλάμε κουταλιές της σούπας από το μίγμα μπισκότων σε μπάλες πάνω στα κορνφλέικς.
- Αραδιάζουμε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας απόσταση περίπου 3 εκατοστάανάμεσα τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά στα μισά του ψησίματος, για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε για 5 λεπτά πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ