Τα αλμυρά, τυρένια muffins είναι το πάθος μου! Εδώ τα έφτιαξα με σπανάκι και ένα mix από τα αγαπημένα μου τυριά όπως φέτα, τσένταρ και παρμεζάνα!
Υλικά
- 240 γρ. γάλα πλήρες
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γρ. σπανάκι κομμένο, που το έχουμε ζεματίσει και στραγγίσει
- 1 πιπεριά (τσίλι) ψιλοκομμένη
- 3 μεγάλα αυγά
- 450 γρ. αλεύρι
- 4 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. φέτα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, εκτός από τη φέτα, μαζί με το γάλα, το λάδι, τα αυγά και την πιπεριά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για μάφινς με το μισό μείγμα και μοιράζουμε τη φέτα σπασμένη με το χέρι και ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα .
- Ψήνουμε στους 180°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20′ μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Tip: Προαιρετικά μπορείς λίγα λεπτά πριν τα βγάλεις από το φούρνο να τα σκεπάσεις με ένα μικρό κομμάτι τυρί (κεφαλοτύρι ή τσένταρ) για να λιώσει και να γίνει ακόμα πιο απολαυστικό
Ingredients
- 240 g. whole milk
- 70 g. olive oil
- 120 g. grated cheddar cheese
- 100 g. grated parmesan cheese
- 200 g. chopped spinach, which we have boiled and drained
- 1 pepper (chilli) chopped
- 3 large eggs
- 450 g. flour
- 4 tsp. sweet. baking powder
- 200 g. feta cheese
- some salt
Directions
- In a bowl mix the cheese, apart from the feta, with milk, oil, eggs and pepper.
- Add flour, baking powder, salt and mix gently.
- Fill the special cases for muffins with half of the mixture, add the feta cheese crumbled by hand and pour the remaining mixture.
- Bake at 180°C in a well preheated oven for 20 minutes until they get a golden color.
Tip: You may place a small piece of cheese on top of every muffins minutes before you remove it from the oven so that it melts and becomes even more… mouth watering!
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ