Ένα γλυκό χωρίς υδατάνθρακες που θα κάνει το σπίτι να μοσχομυρίσει Χριστούγεννα! Λατρεύω τα αρώματα που γεμίζουν το σπίτι κάθε φορά που κάνω αυτό το γλυκό, ειδικά ο συνδυασμός του κρασιού με την κανέλα
Υλικά
- 2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί (όπως Cabernet, Merlot, Shiraz)
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 κανέλες
- 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- 1 1/ 2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 12 μήλα
- 3 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε
- 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σάλτσα, αναμειγνύουμε το κρασί με τη ζάχαρη, κανέλα, το πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να βεβαιωθούμε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί ενετλώς και τη βάζουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τα μήλα χωρίς να βγάλουμε το λωναράκι.
- Στη συνέχεια, κάνουμε μια μικρή τρύπα στο κάτω μέρος του κάθε μήλου και βγάζουμε τους σπόρους.
- Βάζουμε κάθε μήλο στο μίγμα κρασιού.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Μπορείς να τσεκάρεις με ένα πιρούνι για να δεις αν έχουν βράσει εντελώς τα μήλα.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
- Με μια τρυπητή κουτάλα γμεταφέρουμε τα μήλα σε ένα πλαστικό τάπερ αρκετά μεγάλο.
- Χρησιμοποιώτας ένα σουρωτήρι ρίχνουμε το μίγμα κρασιού πάνω από τα μήλα, κρατώντας τα μπαχαρικά.
- Καλύψτε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες. Όσο περισσότερο σταθούν τόσο πιο νόστιμα γίνονται.
- Στραγγίζουμε το μίγμα κρασιού σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε τα μήλα στην άκρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά περίπου 2/3 ο όγκος, και να πήξει σαν σιρόπι – αυτό θα πάρει περίπου 20 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα κορνέ.
- Γεμίζουμε κάθε μήλο από την κάτω πλευρά με κρέμα.
- Στολίζουμε τα γεμισμένα μήλα σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με την σάλτσα κρασιού.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ