search

Συνταγή για Κρητικά Σκαλτσούνια

Μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης χωρίς καμμία παραλλαγή

σκαλτσούνια skaltsounia συνταγή cool artisan

Υλικά
Για την ζύμη

800 γρ αλεύρι μαλακό
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1κούπα νερό
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 πρέζες σόδα

Για την γέμιση
1,100 γρ ανάλατη μυζήθρα η ανθότυρο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 αυγό
1κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο
2 βανίλιες

Για την επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο

 

σκαλτσούνια skaltsounia συνταγή cool artisanΟδηγίες
Σε  ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα και να είναι ελαστική. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη γέμιαση και την αφήνουμε και αυτή να ξεκουραστεί λίγο και να δουλέψουν σωστά τα αρωματικά της.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5- 6 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα χοντρό φύλλο. Με την βοήθεια ενός φλυτζανιού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια το φύλλο. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και δίνουμε το σχήμα με τα δάχτυλα μας.  Τα αλείφουμε με  το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .



Cool Artisan