Μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης χωρίς καμμία παραλλαγή
Υλικά
Για την ζύμη
800 γρ αλεύρι μαλακό
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1κούπα νερό
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 πρέζες σόδα
Για την γέμιση
1,100 γρ ανάλατη μυζήθρα η ανθότυρο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 αυγό
1κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο
2 βανίλιες
Για την επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα και να είναι ελαστική. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη γέμιαση και την αφήνουμε και αυτή να ξεκουραστεί λίγο και να δουλέψουν σωστά τα αρωματικά της.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 5- 6 μπάλες και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα χοντρό φύλλο. Με την βοήθεια ενός φλυτζανιού κόβουμε στρογγυλά κομμάτια το φύλλο. Βάζουμε μέσα τη γέμιση και δίνουμε το σχήμα με τα δάχτυλα μας. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .