search

Salted Caramel Sauce (4 ingredients only)

Αυτη η συνταγή για αλμυρή σος καραμέλας είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός που μπορείς να έχεις στο ψυγείο σου! Φτιάχνεται σε έλαχιστα λεπτά και διαρκεί πολλές ημέρες στο ψυγείο

Salted Caramel Sauce, (4 ingredients only), συνταγή, αλμυρή καραμέλα γάλακτος, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης.jpg

Υλικά
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνετε τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη γίνει πορτοκαλί προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώει όλο το βούτυρο.  Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ενώ ανακατεύουμε δυνατά. Η καραμέλα πρόκειται να φούσκώσει και πάλι, οπότε να είστε προσεκτικοί! Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί όλη η κρέμα και στη συνέχεια προσθέουμε το αλάτι.  Αφήστε την καραμέλα στην  άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά .  Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείον μέχρι και 2 εβδομάδες!

Salted Caramel Sauce, (4 ingredients only), συνταγή, αλμυρή καραμέλα γάλακτος, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαίδης.jpg

 



Cool Artisan