Αυτη η συνταγή για αλμυρή σος καραμέλας είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός που μπορείς να έχεις στο ψυγείο σου! Φτιάχνεται σε έλαχιστα λεπτά και διαρκεί πολλές ημέρες στο ψυγείο
Υλικά
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Εκτέλεση
Λιώνετε τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή θερμότητα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη. Μόλις η ζάχαρη γίνει πορτοκαλί προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε δυνατά. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώει όλο το βούτυρο. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος ενώ ανακατεύουμε δυνατά. Η καραμέλα πρόκειται να φούσκώσει και πάλι, οπότε να είστε προσεκτικοί! Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί όλη η κρέμα και στη συνέχεια προσθέουμε το αλάτι. Αφήστε την καραμέλα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά . Μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείον μέχρι και 2 εβδομάδες!