Από το αφιέρωμα στα γλυκά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα ροζ γλάσο! Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω μάφινς με σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα. Η συνταγή είναι η πιο βασική συνταγή για μάφινς, πετυχαίνει πάντα και δεν χρειάζεται καν μίξερ! Το γλάσο θα το φτιάξεις ανακατεύοντας 2 κούπες ζάχαρη άχνη 2-3 κουταλιές της σούπας περίπου νερό και 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 200 γρ αποξηραμένα βερίκοκα, χοντροκομμένα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. αποξηραμένο κράνμπερι
- 2/3 φλιτζ. γάλα
- 1/2 πλάκα βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
- 1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ.Αν βαριέσαι (όπως εγώ) να το κοσμινίσεις μπορείς να το ανακατέψεις καλά με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη τα βερίκοκα, και τις σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.
- Σε μπολ βάζουμε το γάλα, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
- Τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά και απαλά διπλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Ισομοιράζουμε στις βουτυρωμένες θήκες.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Τα αφήνουμε στο ταψί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.
Ingredients
- 2 cups. flour for all purpose
- 200 g chocolate drops
- 200g dried apricots, roughly chopped
- 2 tsp baking powder
- 1/2 cup. sugar
- 2/3 cup. milk
- 1/2 plate melted butter and warm
- 1 beaten egg
Directions
- Preheat the oven to 170°C.
- Butter and cover with flour a baking pan for muffins with 12 pockets.
- Sift the flour and baking powder in a bowl.
- Add the sugar, apricots and chocolate drops.
- Mix and make a hole in the middle.
- In a bowl, add the milk, butter and egg and whisk to unite.
- Add this to the dry ingredients and fold gently with a silicone spatula.
- Pour in the baking pan.
- Bake for about 20 minutes.
- Leave in the pan for a few minutes and then remove on a wire rack to cool down.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ