Η γαλλική λέξη Réveillon -της Πρωτοχρονιάς ή του Αγίου Σιλβέστρου, το ίδιο είναι- προέρχεται από το ρήμα (se) réveiller που σημαίνει ξυπνάω. Στη Γαλλία, το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται διασκεδάζοντας με φίλους, σε αντίθεση με αυτό των Χριστουγέννων που η παράδοση θέλει τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας να συγκεντρώνονται γύρω από μια κοινή εστία. Στην Ελλάδα -με φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και σημαντικούς για μας άλλους ανθρώπους- κάνουμε ρεβεγιόν (nous réveillonnons, γαλλιστί) στα καλύτερα εστιατόρια, έχοντας μάλιστα και επιλογή για το brunch της 1ης μέρας του 2019!
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΚΑΙ BRUNCH ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΑ NICE N EASY
Φέτος η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς κλείνει και αυτή τραπέζι για το εορταστικό της δείπνο, στα organic bistro nice n easy στο Κολωνάκι και στην Κηφισιά! Πιστά στη farm-to-table φιλοσοφία τους, ετοίμασαν δυο value for money set menus, εμπνευσμένα από τα αρώματα και τα χρώματα της πιο όμορφης εποχής του χρόνου. Πιάτα ευφάνταστα και νόστιμα, μαγειρεμένα με ελληνικά προϊόντα, οργανικά ποιοτικά υλικά και βιολογικές εκλεκτές πρώτες ύλες, σας περιμένουν για να χαρίσουν σε εσάς και τους αγαπημένους σας μια ιδιαίτερη και άκρως γιορτινή απολαυστική εμπειρία.
… και μην ξεχνάτε το brunch της πρώτης μέρας της νέας χρονιά στο Κολωνάκι που έχει γίνει πλέον παράδοση! Μετά το ξενύχτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, πείτε την πρώτη καλημέρα με λαχταριστές προτάσεις και πιάτα χορταστικά, που ετοιμάζονται με αγνά βιολογικά προϊόντα και είναι φτιαγμένα για να ικανοποιούν κάθε προτίμησή σας!
Set menu Παραμονής Πρωτοχρονιάς (€55/άτομο)
- Amuse bouche
- Surf&turf: Ceviche Αστακού / κονσομέ θαλασσινών / τραγανά λαχανικά / crispy χοιρινό
- Σούπα: ψητή γλυκοκολοκύθα / πικάντικο ξύγαλο / λάδι φουντούκι
- Ορεκτικό: Αυγό πανέ / φιστίκι Αιγίνης / πανσέτα μεσκλάν / vinaigrette λεβάντα
- Κυρίως πιάτο: Χοιρινό / κυδώνια / μανιτάρια king oyster / σάλτσα porto φασκόμηλο ή Πάπια / πράσο μπρεζέ / αγκινάρα Ιερουσαλήμ / jus πάπιας με βανίλια
- Γλυκό: Dome σοκολάτας / crumble κουραμπιέ/ βατόμουρα / μους λευκής με γιαούρτι
Info:
Διεύθυνση: Ομήρου 60 (Κολωνάκι) και Παπαδιαμάντη 7 (Κηφισιά)
Τηλ.: 210 3617201 (Κολωνάκι) και 210 8082014 (Κηφισιά)
Facebook: https://www.facebook.com/niceneasyGR/
Instagram: https://www.instagram.com/niceneasy/
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ VAROULKO SEASIDE
Εορταστική ατμόσφαιρα με θαλασσινή αύρα υπόσχεται και φέτος το Varoulko Seaside, που υποδέχεται τους φίλους του με χριστουγεννιάτικη διάθεση. Σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης, το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο φορά τα καλά του και προσκαλεί τους επισκέπτες του να βιώσουν την εμπειρία του Βαρούλκου την εορταστική περίοδο που διανύουμε και, φυσικά, να γιορτάσουν και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς με θέα στην ειδυλλιακή μαρίνα του Μικρολίμανου.
Πιάτα με την υπογραφή του Λευτέρη Λαζάρου, του Γιάννη Παρίκου και της έμπειρης ομάδας τους, όπως το καβούρι με αβοκάντο και ζεστό ζωμό καβουριού, η βελουτέ τοπιναμπούρ με ψητή καραβίδα και πραλίνα φουντουκιού και το ψητό φιλέτο μπαρμπούνι με υφές από κολοκύθι, τσιπς κινόα και ζωμό μπαρμπουνιού θα χαρίσουν ξεχωριστή νότα στα βράδια των γιορτών προσφέροντας γευστικές συγκινήσεις σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
Οι έμπειροι sommeliers του Βαρούλκου θα σας προτείνουν το ιδανικό κρασί για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, ενώ ο επίλογος γράφεται γλυκά με τη μους κάστανου με κομποτέ αχλάδι, pudding κάρδαμου και παγωτό ρούμι και το cremeux σοκολάτας σε μπισκότο, κρέμα passion fruit και σορμπέ μάνγκο, τις εμπνευσμένες δημιουργίες του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη ειδικά για το μενού του ρεβεγιόν. Αφεθείτε στη ζεστή φιλοξενία και τις γιορτινές γεύσεις του Βαρούλκου και κάντε το φετινό Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν μοναδικό!
Info:
Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο (Πειραιάς)
Τηλ.: 210 5228400
Facebook: https://www.facebook.com/varoulkorestaurant/
Instagram: https://www.instagram.com/varoulkoseaside/
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ MATSUHISA ATHENS
Αυτές τις γιορτές, το Matsuhisa Athens σας υποδέχεται στην εμβληματική Astir και υπόσχεται να σας παρασύρει σε μια γιορτινή εξερεύνηση γαστρονομικών απολαύσεων, με φόντο ένα μαγευτικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα. Αφεθείτε στην μοναδική γευστική εμπειρία της Japanese fusion κουζίνας, απολαμβάνοντας το εντυπωσιακό μενού επτά πιάτων που έχει ετοιμάσει η Α-team του Matsuhisa Athens, αποκλειστικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο head sushi chef Τόνυ Βρατσάνος και ο chef Loris di Santo δημιουργούν signature πιάτα υψηλής γαστρονομίας, που παντρεύουν εξαιρετικές πρώτες ύλες και ιδιαίτερες τεχνικές, δημιουργώντας gourmet συνδυασμούς με έμπνευση τη φιλοσοφία του Nobu–San. Οι αισθήσεις απογειώνονται καθώς τα μεθυστικά cocktails και οι εκλεκτές ετικέτες κρασιών συμπληρώνουν ιδανικά τις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ η γαλλική σαμπάνια Taittinger ολοκληρώνει τις προτάσεις μενού, με την «κομψή» και ισορροπημένη γεύση της.
Matsuhisa Athens New Year’s Eve Menu 2018 (€135/άτομο)
- Toro Yukke Truffle pear salsa and variety of fresh mushrooms
- Scallop Tataki style with Caviar and Foie gras Sauce
- Selection of Sushi & Ozoni Soup (Shiro Miso soup with grilled mochi, carrot, spinach, bay clams)
- Baby leaf salad with Steamed King crab cabbage roll and Aji Amarillo dressing (Mix baby leaves salad, roasted peanuts, orange fillets, King crab cabbage roll, sesame seeds)
- Pan seared Chillean Sea bass dusted in dry Nori with Smoked Potato foam, zucchini confit and Crispy Jamon Iberico
- Grilled Kagoshima Wagyu with Slow cooked Jerusalem Artichoke and White&Purple Peruvian Corn Sauce
- Japanese Mont Blanc (chestnut, cream, rum, umeshu ice cream)
* Η επιλογή της γαλλικής σαμπάνιας Taittinger είναι προαιρετική και ισχύει η τιμή των €100.
Info:
Διεύθυνση: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
Τηλ.: 210 8960510
Facebook: https://www.facebook.com/MatsuhisaAthens/
Instagram: https://www.instagram.com/matsuhisa_athens/?hl=el
ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ CHEFI ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Το Chefi έχει ετοιμάσει για φέτος μία λαχταριστή πρόταση μενού για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και σας υποδέχεται με κέφι και χαμόγελα αυτή τη γιορτινή βραδιά!
Μενού (1ο seating 18:30-21:00, €75/άτομο)
- Μπουκιά έκπληξη
- Σούπα κολοκύθας, τζίντζερ, σπιτικά κρουτόν παρμεζάνας
- Crispy duck baby πράσινη σαλάτα, μάνγκο & oriental dressing
- Κριθαρότο γαρίδας bloody Mary
- Bon fillet, πουρέ γλυκοπατάτας, σως μανιτάρια morel, άρωμα ροδιού
- Προφιτερόλ black & white
- Καφές, τρουφάκια, βασιλόπιτα με τυχερό φλουρί
Info:
Διεύθυνση: Περικλέους 31, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 68 15 774
Facebook: https://www.facebook.com/chefi.grill/
Instagram: https://www.instagram.com/chefi_restaurant/
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ «THE PARLIAMENT» ΤΟΥ NJV ATHENS PLAZA
Το ιστορικό ξενοδοχείο NJV Athens Plaza στην Πλατεία Συντάγματος έχει οργανώσει για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς ξεχωριστά events που συνδυάζουν γιορτινή ατμόσφαιρα, πλούσιους μπουφέδες και ζωντανή μουσική από τον μοναδικό Δάκη, τον Πάνο Δέρβο και την Έλενα Περβαινά.
Μενού – Παραμονή Πρωτοχρονιάς / Reveillon (€115/άτομο, παιδιά έως 12 ετών -50%)
- Γιορτινός μπουφές Reveillon
- Φιάλη House wine / 2 άτομα
- Ποτήρι αφρώδους οίνου / άτομο
- Βασιλόπιττα
- Συμμετοχή στην Πρωτοχρονιάτικη κλήρωση
- Ζωντανή μουσική και τραγούδι με Δάκη, Πάνο Δέρβο & Έλενα Περβαινά
Μενού – Πρωτοχρονιάτικο Πρωινό από τις 06.00 το πρωί (€50/άτομο)
- Γιορτινός Μπουφές της πρώτης ημέρας του χρόνου
Μενού – Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα (€77/άτομο, παιδιά έως 12 ετών -50%)
- Γιορτινός μεσημεριανός μπουφές
- Φιάλη House wine / 2 άτομα
- Ζωντανή μουσική και τραγούδι με Πάνο Δέρβο & Έλενα Περβαινά
Info:
Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2, Πλατεία Συντάγματος
Τηλέφωνο: 210 3352400
Facebook: https://www.facebook.com/njvathensplaza/
Instagram: https://www.instagram.com/njv_athens_plaza/