Ένα διαχρονικά εντυπωσιακό γλυκό
Υλικά
Για τα red velvet brownies:
8 κουταλιές της σούπας ( 1 συσκευασία) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο , συν λίγο ακόμα για να βουτυρώσεις το ταψί
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα τροφίμων (πάστα, όχι υγρό)
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
2 αυγά
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση cheesecake:
1 πακέτο τυρί κρέμα, εκτός ψυγείου
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλο κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C .
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 8×8 ιντσών, το κλασικό μικρό πυρέξ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, τ0 κακάο, τη βανίλια , το χρώμα τροφίμων και το αλάτι , ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λευκό ξύδι .
Χτυπάμε ελαφρά μαζί τα αυγά σε ένα μικρό μπολ, και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε μαζί με τη ζύμη του brownie . Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε μόνο το 1/4 του μείγματος για το γαρνίρισμα .
Στο μπολ του μίξερ ( ή χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός ), ανακατεύουμε μαζί το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη , τη βανίλια και τον κρόκο αυγού μέχρι μα έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα του τυριού σε ένα ακόμη στρώμα πάνω από το brownie και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από τη ζύμη που έχουμε αφήσει. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα, δίνουμε σχήμα στο τυρί κρέμα και “ζωγραφίζουμε” τα κύματα
Ψήστε τα brownies για 30 λεπτά στους 180°C . Το βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν κόψουμε κομμάτια για σερβίρισμα