Απλή αλλά άκρως γιορτινή, αυτή η σαλάτα θα κάνει το εορταστικό σου τραπέζι ακόμα πιο ιδιαίτερο.
Υλικά
Τα αγαπημένα σας λαχανικά (προτιμώ lollo verde, lollo rosso, ρόκα και γαλλική σαλάτα)
Λίγα καρύδια
1/2 μήλο σε φέτες
5 φέτες προσούτο
1/2 ρόδι
Για το dressing
¼ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας λευκό ή ξίδι από κόκκινο κρασί
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε ¼ της σκελίδα σκόρδο. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βάζο μαρμελάδας, βάλτε το καπάκι στο βάζο και ανακινήστε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα ανακατέψτε όλα τα υλικά (αφήστε μόνο κάποια για το food styling στην κορυφή) και στη συνέχεια ρίξτε το dressing από ύψος και απαλά ανακατέψτε τα φύλλα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας.