search

Old fashioned Orange Cookies with Sweete Stevia

 

βουτήματα πορτοκαλιού, στέβια, συνταγή, sweete stevia, Γαβριήλ Νικολαίδης, cool artisan2

Τους τελευταίους μήνες και όσο πλησιάζουν οι διακοπές έχω κόψει εντελώς τη ζάχαρη! Από τον καφέ, από το πρωινό, από παντού. Επειδή όμως δεν μπορώ να στερηθώ και τη γεύση εχω ανακαλύψει το πλεόν ιδανικό επιτραπέζιο γλυκαντικό. H Sweete Stevia με βοηθά να μειώσω τις θερμίδες που παίρνω σε καθημερινή βάση ενώ έχει  φυσική γλυκιά γεύση  που μοιάζει με τη ζάχαρη. Τώρα το καλοκαίρι μου αρέσει να ξεκινάω την μέρα μου με ένα μπολ γιαούρτι με Sweete Stevia και δροσερά φρούτα.

 

sweete stevia yogurt breakfast

Αποφάσισα λοιπόν να πειράξω μια κλασική, αγαπημένη συνταγή της μητέρας μου, τα βουτήματα πορτοκαλιού και να δημιουργήσω τη light εκδοχή τους. Αντικατέστησα τη ζάχαρη με Sweete Stevia και τα έκανα πιο υγιεινά για να μπορούμε να τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις! Να ξέρεις γενικά ότι η Sweete Stevia είναι 5 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και η αναλογία είναι 1:5.  Οι θερμίδες όμως παραμένουν ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ.

βουτήματα πορτοκαλιού, στέβια, συνταγή, sweete stevia, Γαβριήλ Νικολαίδης, cool artisan

Υλικά

  • 50 γρ. Sweete Stevia
  • 200 γρ. βουτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 φακελάκι bakin powder
  • 1 κεσαδάκι γιαούρτι στραγγιστο 2%
  • 1 βανίλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (συνήθως παίρνει γύρω στα 600-700 γρ.)
  • Λίγο γάλα εβαπορέ

βουτήματα πορτοκαλιού, στέβια, συνταγή, sweete stevia, Γαβριήλ Νικολαίδης, cool artisan 3

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη Sweete Stevia, το αυγό και το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Συνεχίζοντας το χτύπημα ενώ παράλληλα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη κανέλα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τη βανίλια και το bakin powder κοσκινισμένα και συνεχίζουμε το χτύπημα για αλλα 2 λεπτά.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το μίγμα ρίχνοντας παράλληλα λίγο λίγο το αλεύρι σαν βροχή.
  • Όταν το μίγμα αρχίζει να σφίγγει το ζυμώνουμε με το χέρι.
  • Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα.
  • Πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο γάλα εβαπορέ για κρούστα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Μπορείς να βρεις τη Sweete στα φαρμακεία σε κουτί των 40 sticks (80 μερίδες) και σε συσκευασία 150 γρ.



Cool Artisan