search

O αγαπημένος μου συνδυασμός σοκολάτας – τυριού κυκλοφορεί και σε τούρτα

Nutella - Mascarpone cake recipe συνταγή τούρτα νουτέλα μασκαρπόνε cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. bakin powder
  • 5 αυγά
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 γρ. νουτέλα

Nutella - Mascarpone cake recipe συνταγή τούρτα νουτέλα μασκαρπόνε cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης

Εκτέλεση

  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο.
  • Για να γίνει πιο αφράτο το παντεσπάνι τα κοσκινίζουμε πριν τα ανακατέψουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό να αφρατέψουν καλά.
  • Ανακατεύουμε με το μίγμα του αλευριού.
  • Βάζουμε μια λαδόκολλα σε μια 26άρα φόρμα ή ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε οριζόντια.
  • Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη νουτέλα .
  • Βάζουμε επάνω σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι παντεσπάνι.
  • Βάζουμε στην άκρη το 1/3 από τη κρέμα και το υπόλοιπο το αλείφουμε στην βάση σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι.
  • Αλείφουμε με το 1/3 της κρέμας και γαρνίρουμε την τούρτα όπως θέλουμε.
  • Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ φουντούκια στο γαρνίρισμα

Nutella - Mascarpone cake recipe συνταγή τούρτα νουτέλα μασκαρπόνε cool artisan Γαβριήλ Νικολαίδης

 



Cool Artisan