O αγαπημένος μου συνδυασμός σοκολάτας – τυριού κυκλοφορεί και σε τούρτα
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. bakin powder
- 5 αυγά
- 3 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
- 700 γρ. μασκαρπόνε
- 300 γρ. νουτέλα
Εκτέλεση
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο.
- Για να γίνει πιο αφράτο το παντεσπάνι τα κοσκινίζουμε πριν τα ανακατέψουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό να αφρατέψουν καλά.
- Ανακατεύουμε με το μίγμα του αλευριού.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα σε μια 26άρα φόρμα ή ταψάκι, ρίχνουμε το μίγμα μέσα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε οριζόντια.
- Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη νουτέλα .
- Βάζουμε επάνω σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι παντεσπάνι.
- Βάζουμε στην άκρη το 1/3 από τη κρέμα και το υπόλοιπο το αλείφουμε στην βάση σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι.
- Αλείφουμε με το 1/3 της κρέμας και γαρνίρουμε την τούρτα όπως θέλουμε.
- Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ φουντούκια στο γαρνίρισμα