Μια συνταγή που λατρεύουν οι φίλοι μου όταν έρχονται στο σπίτι! Την αγαπούν γιατί είναι παχύρευση και πλούσια, σαν να πίνουν ένα ρευστό σουφλέ σοκολάτας. Τα δυο “μυστικά” συστατικά είναι ο καφές και το αλάτι που δεν φαίνονται καθόλου στη γεύση αλλά το μόνο που κάνουν είναι να τονίζουν τη σοκολάτα!
Υλικά
- 60 γρ. σοκολάτα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος light
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
- Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, την κανέλα, τον καφέ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Tip: Προαιρετικά, γαρνίρουμε με σαντιγί.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ