Μια αγαπημένη συνταγή για πίτσα με το πιο δροσερό topping
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
7 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
8 γρ. ξερή μαγιά
80 ml ελαιόλαδο
600ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά σε μερικές κουταλιές χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στο μίξερ ή με το χέρι, ζυμώνουμε καλά τα υλικά της ζύμης. Φτιάχνουμε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Μπορούμε αν θέλουμε να τη βάλουμε στου 50°C στο φούρνο για μισή ώρα για να φουσκώσει καλύτερα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερες μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε άλλη μισή ώρα να φουσκώσουν. Με τον πλάστη ανοίγουμε κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο για να φτιάξουμε την πίτσα. Η ποσότητα βγάζει 3 πίτσες. Μπορείς να την αφήσεις στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα.
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
4 φλυτζάνια baby ρόκα
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
6 φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια . Μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και και ψήνουμε για 8 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, αλείφουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και καλύπρτουμε με το τυρί κρέμα και τη μοτσαρέλα. Βάζουμε ξανά την πίτσα στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 6 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τη ρόκα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ με το χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος βάζουμε τη “σαλάτα” πάνω από την χρυσαφένια πίτσα και προσθέτουμε τη ρόκα.