search

Μους από Κρέμα Λεμόνι και Σαμπάνια

Lemon Cream Mousse With Champagne , recipe, summer, dessert, συνταγή, μους σαμπάνιας με λεμόνι, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Τρελαίνομαι για την ναϊντίλα των γλυκών μους μέσα σε ποτήρια σαμπάνιας! Μου θυμίζει τις εορταστικές δεξιώσεις που με πηγαίναν οι γονείς μου όταν ήμουν πέντε.

 

Υλικά

  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 3 αυγά
  • 75 ml σαμπάνια ή 75 ml αφρώδη οίνο
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μούρα ή σμέουρα, για το γαρνίρισμα

Lemon Cream Mousse With Champagne , recipe, summer, dessert, συνταγή, μους σαμπάνιας με λεμόνι, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
  • Χωρίζουμε τα αυγά.
  • Βάζουμε τη σαμπάνια, το χυμό λεμονιού, 60 γρ. από τη ζάχαρη και τους κρόκους σε μια μικρή κασαρόλα με χοντρό πάτο και τα αφήνουμε να βράσουν.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη ζελατίνη από το νερό, ανακατεύουμε με το ζεστό μείγμα κρέμας λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με περίπου το ένα τρίτο της υπόλοιπης ζάχαρης και στη συνέχεια πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ενώ χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε ένα σταθερό μείγμα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει.
  • Διπλώνουμε (δηλαδή ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με αργές κινήσεις) το χτυπημένο ασπράδι με την κρέμα και στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και για το μείγμα του λεμονιού.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για δύο ώρες.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ποτήρια σαμπάνιας.
  • Διακοσμούμε με τα φρούτα και σερβίρουμε.

Lemon Cream Mousse With Champagne , recipe, summer, dessert, συνταγή, μους σαμπάνιας με λεμόνι, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan