Αγαπώ αυτή τη συνταγή γιατί χρησιμοποιώ 3 υλικά με ολόκληρες τις συσκευασίες τους. Δεν χρειάζονται μέτρημα ούτε υπολογισμούς. Απλά τα βάζεις σε ένα μπολ και ανακατεύεις.
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 200 γρ γιαούρτι
- 250 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
- Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Φτιάχνουμε μια ελαστική ζύμη.
- Απλώνουμε με ένα πλάστη και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε λεπτές λωρίδες.
- Xαράζουμε τα λουκάνικα και τα τυλίγουμε με τη ζύμη αφήνοντας λεπτά κενά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
- Οι αναλογίες αυτές φτιάχνουν περίπου 50 hot dogs.
Tip: Προσθέστε αλάτι και μυρωδικά στη ζύμη για να τις δώσετε έντονο χαρακτήρα. Αλοίψτε με αυγό για να έχουν ωραίο χρώμα μετά το ψήσιμο.