search

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

homemade ice cream chocolate, easy, fast, σπιτικό παγωτό, σοκολάτα, συνταγή, απλή, χωρίς παγωτομηχανή

Αν ψάχνεις ένα πρότζεκτ για αυτό το σαββατοκύριακο στο έχω εδώ! Αυτή συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτας δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και σου χαρίζει πολλά “Μπράβο” από τους αγαπημένους σου!

Υλικά

  • 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα στιγμιαίο καφέ
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
  • 50 γραμμ. τρίμμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το αλάτι, τον καφέ και τη βανίλια σε μπεν μαρί.
  • Τα αφήνουμε να λιώσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
  • Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.
  • Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη χτυπημένη κρέμα στη λιωμένη αλλά κρύα πλέον σοκολάτα κι ανακατεύουμε απαλά, να αραιώσει.
  • Τέλος, προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
  • Απαλά, με μία σπάτουλα αναδιπλώνουμε το μείγμα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο της κρέμας.
  • Προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας απαλά κι ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και το παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες ώσπου να σφίξει.

Tip: Εγώ επιλέγω να χρησιμοποιήσω κουβερτούρα πραλίνα που δίνει μια μοναδική γεύση στο παγωτό!

homemade ice cream chocolate, easy, fast, σπιτικό παγωτό, σοκολάτα, συνταγή, απλή, χωρίς παγωτομηχανή

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan