search

Hasselback Zucchini with Garlic, Thyme, Butter and Parmesan Recipe

Hasselback Zucchini with Garlic Thyme Butter and Parmesan Recipe, συνταγή, κολοκυθάκια, στο φούρνο, βούτυρο, θυμάρι, παρμεζάνα, χασελμπακ, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan 3

Δεν έχουν μόνο οι πατάτες δικαίωμα στο Hasselback

Υλικά 

  • 4 κολοκυθάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. βουτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • 5 κλαράκια φρέσκο δντρολίβανο
  • 5 κλαράκια δυόσμο
  • Χοντρό αλατι
  • Φρεσκοτριμένο πιπέρι

Hasselback Zucchini with Garlic Thyme Butter and Parmesan Recipe, συνταγή, κολοκυθάκια, στο φούρνο, βούτυρο, θυμάρι, παρμεζάνα, χασελμπακ, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια με ένα σφουγγάρι
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές είναι τόσο καλύτερα.
  • Δεν κόβουμε μέχρι κάτω αλλά αφήνουμε το κάτω μέρος για να είναι οι φέτες ενωμένες.
  • Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λεπτοκομμένο σκόρδο στο λάδι.
  • Μόλις τσιγαριστεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο για να λιώσει.
  • Προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα το αλάτι και το πιπέρι.
  • Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και προσέχουμε να πάει παντού ανάμεσα στις φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα βάζουμε μέσα στις φέτες.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 230°C για 45 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά βγάλουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα.

Tip: Αν θέλεις να δώσεις έξτρα γεύση φτιάξε ένα μείγμα με 100 γρ τριμμένη φρυγανιά, 100 γρ παρμεζάνα, 100 γρ τσένταρ και 100 γρ μπέικον και κάλυψε τα κολοκυθάκια τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος. Μπορείς απλά να πασπαλίσεις και με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Hasselback Zucchini with Garlic Thyme Butter and Parmesan Recipe, συνταγή, κολοκυθάκια, στο φούρνο, βούτυρο, θυμάρι, παρμεζάνα, χασελμπακ, Γαβριήλ Νικολαΐδης, cool artisan 2

 

Ingredients

  • 4 zucchinis
  • 4 cloves garlic
  • 150 gr butter
  • olive oil
  • 5 sprigs fresh rosemary
  • 5 sprigs mint
  • coarse salt
  • Freshly grounded pepper

 

Directions

  • Wash the zucchinis thoroughly with a sponge , but do not peel them.
  • Cut them into thin slices. The thinner the better.
  • Do not cut all the way down but leave the bottom so the slices stay together.
  • Put the zucchinis in a greased baking dish.
  • In a skillet saute the thinly sliced ​​garlic in oil.
  • Remove from heat and add the butter to melt.
  • Add salt and pepper to the hot mixture.
  • Pour over zucchinis and make sure it goes everywhere between the slices.
  • Finely chop the herbs and put them within the slice.
  • Cover the pan with aluminum foil and bake in preheated oven at 230°C for 45 minutes.
  • Remove foil at the last 10 minutes to get the desired golden color.

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan