Σήμερα σας έχω μια συνταγή για brownies με μπύρα, μπύρα μαύρη! Γίνεται και με καφέ ΑΛΛΑ με την μπύρα είναι σαφώς πιο νόστιμη!
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
- 1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 100 γρ σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη μπύρα ή κρύο καφέ
- 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε την σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνουμε τον στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με βραστό νερό.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώστνουμε το βούτυρο, περίπου 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
- Βγάζουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνομε την μπύτα (ή τον καφέ).
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τις ζάχαρες για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε έως ότου όλα τα συστατικά ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να είναι ψημμένες και το κέντρο να είναι ζουμερό.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε το να κρυώσει εντελώς στο ταψί πριν το κόψουμε.
- Κόβουμε σε 12 μεγάλα ή 24 μικρά brownies.
- Για να το αποθηκεύσουμε, καλύπτουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο στον πάγκο της κουζίνας έως και μία εβδομάδα.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ