search

Η ουδέτερη γήινη γεύση της πατάτας δένει τέλεια με την γλυκάδα του παστελιού και τα λαχανικά και σε εκπλήσει ευχάριστα!

Το σίγουρο είναι πως θα την αγαπήσεις τόσο που θα την εντάξεις στο μενού σου και μετά το τέλος της σαρακοστής.



Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 100 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 100 γρ. κόκκινα φασόλια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο κρέμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 παστέλι, περίπου 50 γρ., σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε την πατατοσαλάτα, πλένοντας καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και βάζοντάς τες σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.
  • Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το παστέλι, το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
  • Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι και διακοσμούμε με το παστέλι κομμένο σε κομμάτια.
Cool Artisan