search

Αλμυρή βάφλα με γεύση πίτσα

Ο κόσμος σου θα αλλάξει μετά από αυτή τη συνταγή. Δεν υπάρχει επιστροφή στη γλυκιά βάφλα μετά από την πρώτη μπουκιά της βάφλας-πίτσα. Η έμπνευση μου ήρθε χάρη στο διάσημο Duck and Waffle του Λονδίνου, το οποίο ειδικεύεται στη βάφλα με πάπια. Εγώ προτίμησα να το κάνω με πίτσα συνδυάζοντας τα δυο πιο αγαπημένα μου comfort foods. #thankmelater



Υλικά

 
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  •  φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
   

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ για να διαλύσουμε οποιαδήποτε γρομπαλάκια.
  • Βάζουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και, ενώ χτυπάμε ελαφρά, σιγά-σιγά ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να απορροφηθεί.
  • Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουε το μίγμα γάλακτος-τυριών στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
  • Ζεσταίνουμε μια βαφλιέρα σε μέτρια θερμοκρασία σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία, γεμίζουμε με  το κουρκούτι, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε  μέχρι να βγάλει ατμούς από το πλάι, δηλαδή για λίγα λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τη βάφλα σε μια σχάρα
  • Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα
Για την πίτσα: Βάζουμε τις βάφλες σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά (σάλτσα ντομάτας, παρμεζάνα, πιπεριά, αλαντικά και ό,τι άλλο θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Cool Artisan