Πάντα ήθελα να δοκιμάσω αυτά τα κοχύλια και να δώ πως είναι να τα γεμίζεις ένα ένα! Όπως το περίμενα, μοιάζει με ψυχοθεραπεία που κάπως σε ηρεμεί και σε βάζει σε mood χαλάρωσης. Ειδικά, αν έχεις να γεμίσεις πολλά κοχύλια!!!
Υλικά
- 250 γρ. κοχύλια (Lumaconi Rigati)
- 4 τομάτες, ώριμες φρέσκες και τριμμένες στον τρίφτη
- 200 γρ. σαλτσα, ψιλοκομμένη τομάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, θυμάρι)
- 6 λιαστές τομάτες, ψιλοκομμένες
- 150 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- Αλάτι, κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και με μια ξύλινη κουτάλα τα σωτάρουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα, από όλες τι πλευρές.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε μέσα την φρέσκια τομάτα και την κονσέρβα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας την σάλτσα να σιγοβράσει.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις λιαστές τομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Την βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς.
- Βάζουμε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
- Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Γεμίζουμε τα κοχύλια ένα - ένα με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και τα τοποθετούμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα όσο είναι ακόμα καυτά.