search

ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΠΑΝΑΚΙ – ΦΕΤΑ

Σήμερα ετοιμάζω μια διαφορετική μακαρονάδα, μια μακαρονάδα που συνδυάζει τα αγαπημένα “κοχύλια” των μακαρονάδων με το συνδυασμό που λατρεύω για σπανάκι – φέτα!



Υλικά

  • 30 κοχύλια
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 γρ σπανάκι baby
  • Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. φέτα
  • 100 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 50 γρ παρμεζάνα
  • 4-5 τοματίνια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και το αλατίζουμε
  • Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
  • Πλένουμε καλά το σπανάκι.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  • Κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
  • Πολτοποιούμε το σκόρδο.
  • Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.
  • Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
  • Βάζουμε και το σπανάκι
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι, να χάσει λίγα από τα υγρά του και να μοιάζει με το μείγμα που φτιάχνουμε για σπανακόπιτα.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και το πέστο βασιλικού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του
  • Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοχύλια και με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε ένα - ένα.
  • Τα αραδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε μερικά τοματίνια (κομμένα στη μέση) από πάνω και τρίβουμε λίγη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
Cool Artisan