search

Τούρτα lemon pie με βαση απο κορμο σοκολατας

Σήμερα δεν κάνω καμία σπουδαία ανακάλυψη! Απλά συνδυάζω τα δύο πιο αγαπημένα μου γλυκά: τον κορμό και τη lemon pie σε μια καταπληκτική τούρτα! Το λικέρ λεμόνι λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και η μια γεύση συμπληρώνει την άλλη!



Υλικά

Για την κρέμα λεμόνι
  • 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 λεμόνια χυμό + ξύσμα
  • 1 κ.γ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό
Για τον κορμό σοκολάτας
  • 250 γραμμ. βούτυρο
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 1/4 φλ. λικέρ λεμόνι
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Για την βάση «κορμό»
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσοχή, δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το λικέρ λεμόνι.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη), τα προσθέτουμε στο μείγμα κι έπειτα προσθέτουμε και τα φουντούκια.
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα με ένα κουτάλι μέσα σε ένα τσέρκι που έχουμε βάλει πάνω σε επιφάνεια καλυμμένη με λαδόκολλα.
  • Το παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο (διατηρείται στο ψυγείο).
Για την lemon pie επικάλυψη
  • Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σε ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
  • Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε στην κρέμα το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση.
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με  ό,τι θέλουμε όπως χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρωτά.
Cool Artisan