Ναι, αυτή η σοκολατένια μπάρα που αγαπούσες όταν ήσουν παιδί μπορεί να φτιαxτεί και στο σπίτι και μάλιστα να είναι vegan!
Θέλει ελάχιστο χρόνο και λίγη υπομονή στην κατάψυξη!
Υλικά
- 120 γρ. τριμμένη καρύδα
- 6 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή αγαύη
- 4 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 160 γρ. κουβερτούρα
- 2 κουταλάκια λάδι, ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας (προαορετικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα πρώτα πέντε συστατικά σε ένα μπλέντερ.
- Καλύπτουμε ένα μικρό ταψί με λαδόκολλα. Σχηματίζουμε το μείγμα σε μικρά κομμμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθούν. (Αν το μείγμα είναι πολύ κολλώδες για να φτιάξουμε τα κομμάτια, το βάζουμε σε ένα μπολ και το παγώνουμε για λίγα μόνο λεπτά)
- Προσεκτικά λιώνουμε την κουβερτούρα. Προτιμώ να ανακατεύω το 1 κ.γ. του λαδιού (ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας) πριν λιώσει η κουβερτούρα επειδή κάνει την σάλτσα σοκολάτας πιο απαλή και πιο εύκολο να καλύψω τα κομμάτια επιπλέον έτσι μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε λιγότερη σοκολάτα συνολικά!
- Βυθίζουμε τα κομμάτια στην ρευστή σοκολάτα, Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν.
- Ότι περισσέψει, διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο, αλλά δεν θα πάθουν τίποτα αν μείνουν για λίγες ώρες εκτός (σε μια όχι πολύ ζεστή μέρα).