search

Το σημερινό πιάτο δεν είναι τόσο συνταγή όσο έμπνευση για να ξεκινήσεις τη μέρα σου σωστά και υγιεινά!

Ο σολομός είναι μια πολύτιμη τροφή καθώς αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα ισορροπημένων και απορροφημένων πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ω-3 λιπαρά οξέα.

Το αβοκάντο από την άλλη είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα επειδή έχει την φήμη ότι είναι παχυντικό και ως εκ τούτου δεν συνιστάται στις δίαιτες απώλειας βάρους. Το αβοκάντο, ωστόσο, είναι από τις πληρέστερες τροφές που μπορεί να βρει κανείς στην φύση. Είναι πλούσιο σε στερόλες, χημικές ενώσεις που έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθούν στην μείωση της χοληστερίνης, επειδή εμποδίζουν το αίμα να την απορροφάει.

To γκρέιπφρουτ αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης C, η οποία ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην πρόληψη του κρυολογήματος.  



Υλικά

  • 100 γρ. σολομός
  • 1/2 αβοκάντο
  • 1 χούφτα πράσινη σαλάτα της επιλογής σου
  • 3 φέτες γκρέιπφρουτ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα πιάτο σερβίρουμε το αβοκάντο καθαρισμένο σε φέτες, το σολομό και τη σαλάτα.
  • Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τις φέτες γκρέιπφρουτ και σερβίρουμε.
Cool Artisan