search

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Αποφάσισα να φτιάξω τη σημερινή συνταγή, για να σας δώσω λίγο έμπνευση σχετικά με το πως να εκμεταλευτείτε όλα τα τσουρέκια που περισσεύουν μετά τις γιορτές. Το σπίτι μου πάντα γεμίζει με τα τσουρέκια που φτιάχνουμε στην οικογένεια και αυτά που μου φέρνουν για δώρο φίλοι και συγγενείς που έρχονται αυτές τις ημέρες. Με τη σημερινή συνταγή μπορείς να κάνεις ένα υπέροχο γλυκό που μοιάζει κάπως με ελβετικό ρολό και παράλληλα είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να “καθαρίσεις” και όλα τα μισογεμάτα βαζάκια μαρμελάδας που έχεις ξεχασμένα στο βάθος του ψυγείου.

 



Υλικά

  • μισό τσουρέκι / βασιλόπιτα κομμένο σε φέτες (6-7 φέτες)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 -1,5 κούπα διάφορες μαρμελάδες (συνολικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το γάλα, το αυγό και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Κόβουμε λεπτές φέτες το τσουρέκι και στρώνουμε τον πάτο σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε μικρό ταψάκι για κέικ που έχουμε καλύψει με αλεύρι και βούτυρο.
  • Καλύπτουμε τα κενά με μικρότερα κομματάκια.
  • Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος που έχουμε φτιάξει με το γάλα, το αυγό και το βούτυρο.
  • Απλώνουμε πάνω τους μαρμελάδα.
  • Επαναλαμβάνουμε μια ακόμα φορά την ίδια διαδικασία.
  • Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι τσουρέκι το οποίο περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να ρουφήξει όλο το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.
  • Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Ενδιάμεσα πιθανόν να χρειαστεί να το σκεπάσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε δίσκο.
  • Καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας. Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για γλάσο σοκολάτας.
Cool Artisan