Μια ανοιξιάτικη τάρτα ιδανική για κάθε γιορτινό τραπέζι.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για την αλμυρή βάση τάρτας
Υλικά
Για το πέστο σπανάκι- 2 κούπες σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/4 κούπας κάσιους
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1/3 κούπας παρμεζάνα
- αλάτι-πιπέρι
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. πέστο σπανάκι
- 10 ντοματίνια
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το πέστο σπανάκι- Βάζουμε στο μούλτι (ή στο γουδί όποιος θέλει), το σπανάκι, το σκόρδο, τα κάσιους, το λεμόνι και το ξύσμα, την παρμεζάνα και τα χτυπάμε ως να λιώσει το σπανάκι
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση και τέλος το ελαιόλαδο και χτυπάμε ώσπου να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά.
- Αφού έχουμε ψήσει με τυφλό ψήσιμο την τάρτα βάζουμε τη γέμιση, από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε σε καλά προεθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C.