search

Tαρτα Με Πεστο Σπανακι Και Τοματινια

Μια ανοιξιάτικη τάρτα ιδανική για κάθε γιορτινό τραπέζι.

 

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για την αλμυρή βάση τάρτας

 



Υλικά

Για το πέστο σπανάκι
  • 2 κούπες σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κούπας κάσιους
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 κούπας παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  Για τη γέμιση της τάρτας
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. λαδοτύρι, τριμμένο
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. πέστο σπανάκι
  • 10 ντοματίνια
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το πέστο σπανάκι
  • Βάζουμε στο μούλτι (ή στο γουδί όποιος θέλει), το σπανάκι, το σκόρδο, τα κάσιους, το λεμόνι και το ξύσμα, την παρμεζάνα και τα χτυπάμε ως να λιώσει το σπανάκι
  • Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση και τέλος το ελαιόλαδο και χτυπάμε ώσπου να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
  Για τη γέμιση της τάρτας
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια και ανακατεύουμε καλά.
  • Αφού έχουμε ψήσει με τυφλό ψήσιμο την τάρτα βάζουμε τη γέμιση, από πάνω τοποθετούμε τα ντοματίνια και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε καλά προεθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C.
Cool Artisan