search

ΑΛΜΥΡΕΣ ΒΑΦΛΕΣ ΜΕ SAUCE HOLLANDAISE ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Από τη μέρα που πήρα βαφλιέρα στο σπίτι μου δεν μπορώ να σταματήσω να φτιάχνω αλμυρές και γλυκές βάφλες! Κοστίζει γύρω στα 30 ευρώ αλλά είναι ένα στολίδι πάνω στον πάγκο της κουζίνας που τα αξίζει τα λεφτά του! Και επίσης σε βοηθά να φτιάξεις πιάτα αριστουργήματα…

Σήμερα έφτιαξα βάφλες με πατάτα, γλυκοπατάτα και βρώμη και τις συνδύασα με σος ολαντέζ και αυγό!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για σος ολαντέζ.



Υλικά

Για τις αλμυρές βάφλες:
  • 1 πατάτα (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
  • 1 γλυκοπατάτα (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
  • 100 γρ. βρώμη (αλεσμένη στο μπλέντερ σαν αλεύρι)
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Για το στήσιμο του πιάτου:

Εκτέλεση

  • Βράζουμε την πατάτα και την γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο χυλό.
  • Βάζουμε τη βαφλιέρα να κάψει και μόλις είναι έτοιμη βάζουμε μέσα μια μεγάλη κουταλιά από το χυλό.
  • Σερβίρουμε με σος ολαντέζ και ένα τηγανητό αυγό από πάνω
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο
Cool Artisan